Orkar inte mer

Jag är så trött på allt just nu. L sitter och säger att han inte orkar leva längre.Hade han inte haft sin ADHD hade det inte varit några problem. Givetvis kommer min ångest som ett brev på posten eller mail i inboxen kanske det heter numer och jag känner bara att jag vill inte mer nu. När ska folk förstå hur vi har det och att jag som mamma inte orkar själv hur mycket som helst. Blir så ledsen och vill bara flytta ifrån där jag bor och flytta mååååååånga mil till något annat ställe där ingen vet vem vi är eller hur vi har mått den senaste tiden. MEN jag vet ju att vissa problem följer med oss var vi än befinner oss och det är lite tråkigt. Fast vem vet om vi flyttar någonstans långt bort så kanske de människorna som möter oss där kan förstå oss lite och hjälpa oss till att må bättre. Fast jobb måste man ju med ha och de växer ju inte på träd har jag hört så jag får väll stanna här hos mitt heltidsjobb och människorna som inte förstår mig.

Det är märkligt när det händer något svårt hos någon vad det än är så finns det dem som inte vill/kan förstå och bara finnas där. De behöver inte lösa problemen MEN finnas till och lyssna och bara tycka om oss för dem vi är och ingenting annat. Jag hoppas jag möter såna människor någongång. Som tycker om mig för den jag är och att jag har ett liv bakom mig som kanske inte alla andra har haft.

Vad gnälligt det blev här nu. Missförstå mig inte L är det BÄSTA jag har och jag ångrar inte honom för en sekund men det är alla runt omkring jag är gnällig på just nu. Vad har jag gjort för att förtjäna detta???? Någon som kan svara på det??

Eller det är som jag sa till L innan idag när han inte ville leva mer att han har fått ADHD för att han fixar att ha det. Hade inte han klarat av att ha ADHD så hade han inte fått det iheller. Kan svaret vara så enkelt vi har vad vi har för att vi klarar av att ha det så........... Måste fundera på detta en stund.

Tjing

Dyslexi

Det har inte L. Idag var vi hos logopeden och han fick göra lite test. Jag fick inte vara med för då koncenterar han sig lättare. Men testen hade gått bra och L låg på medel och över medel och det är sååååååå skönt att han har inteligensen och ingen dyslexi med sig så det "bara" är ADHD. Så nu kan man andas ut på en punkt iallafall. Det tråkiga är att L har haft ont i magen ett tag nu och det  gillar jag inte han har lagt sig i fosterställning ett par gånger efter maten med magont. Vi har testat gluten och laktosfritt med det är samma resultat. Stackarn och jag kan inget göra mer än att trösta. Får väll ta och ringa doktorn och se om de kan hjälpa honom på något vis.

Många mil

tröttar ut ett barn väldigt lätt..

Igår var vi och hälsade på min morfar L:s gammelmorfar och det är en resa på ca 2 timmar  för att komma dit. L sysselsatte sig med att läsa och lyssna på sin MP3 när vi körde ner så resan dit var hur lugn som helst. När vi kom dit så hjälpte vi morfar med att fixa middagen och jag hjälpte till med att städa 2 köksskåp som inte har blivit städade ordentligt på flera år. Lille morfar tänker ju inte på det och det är 4 1/2 år sen min mormor gick bort "vila i frid älskade mormor" så det var hög tid kan man säga fick slängt en massa gamla torrmatvaror som borde varit slängda eller använda för flera år sen. Så nu är det bara det som morfar behöver och han behöver inte klättra för att nå något av det allt står på nedersa hyllan.

Sen efter lite eftermiddagsfika och lite memory spel som L tagit med sig (jag och L delade 1:a platsen) för att fördriva tiden lite så var det till att bege sig hemåt igen och nu hade det ju blivit mörkt så läsa var det ju inte tal om i bilen och bara lyssna på MP3  var tråkigt. Så jag fick ungefär en gång i kvarten när är vi hemma.

 
Hade vi haft denna bilen hade det nog gått jättefort att komma hem hihihi

Väll hemma vilket var skönt kunde L leka av sig lite men snabbt såg jag att allt stillasittande idag hade gett utslag i form av mycket trots och en attitydförändring som inte är så rolig. Det är så synd att han inte kan hjälpa allt detta lite är ju nog vanlig ålderstrots men den delen som är ADHD är inte rolig och när det var tid för att sova var det mycket trams. En del av denna trams blir man irriterad på även om han inte kan hjälpa det så vi blev ovänner och L slog sig själv i huvudet och sparka i sängen och skrek i högan sky. Då är det bara till att lämna och låta han vara tills han lugnar ner sig igen. Efter ca 20 min så gick jag in till honom och det blev godnatt kram och förlåt och L somnade lugnt och skönt och sov gott hela natten.

Imorgon börjar skolan igen och det ska bli intressant hur de har löst vårens extrahjälp till L. Den han har idag slutar om ca 4 v och sen vet jag inte hur de tänker lösa det. Men jag ska än en gång strida om en assistent till honom men om jag lyckas det vet jag inte har ju inte lyckats än och han har gått på skolan i 4 år snart. "suck" undrar när de ska fatta att det är det som behövs. Ja jag lovar att jag återkommer om denna fråga en annan gång när jag vet.

På tisdag ska vi till logopeden och se om L har någon from av Dyslexi jag gissar att det är nåt men det kan ju vara ADHD som gör det både L:s morfar och pappa har det så risken finns ju tror det är ärftligt nämligen.

Det blev ett långt inlägg denna gången hihi jaja mycket att berätta ju 


Tråkigt

Igår så snöade det och alla var ute och röjde i snön och njöt av att det äntligen var lite vinter här nere i Skåne och idag ja då är det riktigt tråkigt höstväder med regn regn regn. L påbörjade en igloo i går men den har nästan smält bort nu så vi får nog sova inne i natt med :) Nä så idag blir det til att stoppa ner resten av julpyntet i sina lådor och på söndag åker adventsstakarna ner sen är julen bortrensad helt hos oss för denna gången. 

Jag måste köpa mig en almanacka med sån man har på väggen. Tror inte jag har lyckats köpa en sån innan det nya året har börjat på väldigt många år "suck" när L var liten beställde jag en sån med bilder på honom i och då fick jag ju den innan men sen blev det inte att jag gjorde det och då köper jag en i januari när ungefär halva  månden har gått. Jaja bara den blir köpt så får vi vara glada för det ska se om jag hittar en idag när vi ändå måste iväg och handla. 

OJ

vad man hinner mycket när man måste gå upp tidigare än vad man gjort de senaste veckorna hihi.  

Hade en läkartid 08,30 och innan dess har jag inte gått upp ur sängen dessa semesterveckor hihi men det var ju bara att lurva iväg och göra det som göras skulle Ler  

Efter läkaren körde jag och köpte frallebullar som vi mumsade i oss till frukost gott.  

Sen var det tid för granen att säga adjö till oss för denna gången. Trots att den har fått vatten som den ska så såg den inte alltför glad ut nu längre så vi klädde av den och kasta ut den. Nu känns det som vår när man tagit bort granen det blev så ljust i v-rummet kan ju bero på att granen stod framför ett fönster ju hihi.  

Efter det var det bara att klä på sig sina varma kläder för då ville L gå till pulkabaken och jag var inte sen med att följa med. Snön som kom häromkvällen smälte bort men när jag skulle kasta ut granen hade det börjat snöa igen Ler   Mamma pulkadragaren ;)  

L träffade på 2 klasskamrater på backen  

Nya sättet att åka skidor hihi  

En snöängel utanför vår tomt gjorde L, sen cyklade brevbäraren över den Ledsen

Och nu när klockan knappt är 14.00 så ska jag nog ta och spela lite dataspel med L. Det är ju många timmar kvar att göra något av och det som måste plockas undan hinner jag med att ta sen hihi

Inga bilder

Insåg att här var ju inte en enda bild hihi. Jag kommer inte att lägga ut en massa bilder på mig eller min son men det finns ju andra bilder som visar vår vardag iallafall ju. Här kommer en tex L skulle testa och ha navelring jag vet inte om det är så snyggt och den sitter ju inte ens i naveln haha känner kanske att detta inte är något för killar iheller men man vet ju aldrig. Men på riktigt får han vänta med tills han är myndig och där med basta hihi.

Vad skönt

Tänk vad skönt det kan vara att få prata med en utomstående profisionell (jag vet stavningen) människa som lyssnar på det man säger och ger konstruktiv feedback och inte bara hackar ner på saker man tycker och tänker. Alla människor borde gå till en psykolg någon gång i livet bara för att få känna sig hörd och bra för den man är. Det är så dumt att man ska vara tvingad att gå och må psykiskt dåligt först innan man ens kan komma till en psykolog som kan hjälpa en. Nä mer resurser till vården så att fler människor kan må bra och då också vara arbetsföra och inte tynga försäkringskassan som i sin tur går på  med armar och ben för att man ska börja jobba fullt igen. En psykiskt dåligt mående människa kan inte det förrän den mår bra igen och nä det syns inte på en att man mår psykiskt dåligt men det känns jättemycket för den som mår dåligt. Visst det finns de som ljuger också men man får väll ändå hoppas att de som säger att de mår psykiskt dåligt också gör det. Men ju fortare man får hjälp ju fortare blir man bättre. Jag fick vänta i över 1 år innan jag fick komma till den jag har idag och på mindre än 6 mån mår jag jättemycket bättre och ska arbetsträna upp de sista timmarna till min heltid igen nu. Livet är på väg åt rätt håll nu ska jag bara få bukt med skolan också så är livet toppen igen.

Surig

Det har L varit hela dagen så fort det inte gått som han har velat har det skrikits, gråtits och slagits idörrar.

Min bror kom hit vid 10 med frallor så vi började med att äta en god frallefrukost. Sen blev det att alla 3 spelade worms på L:s data och sen wiiade vi lite. Min bror var en av dem som var med på den julklappen till L så han var ju tvungen att testa sporterna han med. Min bror åker till Kalmar i morgon och ska plugga så han fick ju testa nu annars får han ju vänta till sommaren och då hinner ju jag och L bli jätteduktiga ju hihihi. Vi hann med en liten lussebullefika också innan min bror var tvungen att åka så han skulle hinna göra det han skulle innan han åker i morgon.

Och det var under denna tiden som L var rent upp och ner mycket tårar och tandagnissel. Jag har 3 bröder och den som var hos oss idag är favoriten så L blir så uppspelt och kan inte sitta still och så fort det gick emot honom blev han vansinig

Lugn dag

Har det varit idag. L har varit ute och blåst bubblor för att se om de frös så man kunde hålla de i handen sen. Vet inte hur det gick  men han hade roligt iallafall hihi.

Ikväll ska vi äta våra hemlagade köttbullar får se om det passar herrn maten har den senaste tiden varit äcklig eller inte god och det har tagit ca 1 timme för att äte upp det han fått på talriken. Suck hoppas det vänder snart tycker ju inte att medecinen skulle göra något så han inte har någon aptit fast kanske. Men ändå det är ju 6 mån sen han började.

RSS 2.0