Trötter

Hade en kille som inte kunde somna igår vilket då har gjort att han har varit en aningen trött idag. Ovanpå det så har L:s specialpedagog varit sjuk idag. Att vara sjuk en måndag är en av de dumaste dagarna på veckan för det är L:s absolut sämsta dag.

När jag kom hem berättade han att han inte gjort någonting i skolan idag och han hade stört de andra barnen. Han tycker det är så jobbigt själv och som mamma kan man inte göra någonting utom trösta och försöka hjälpa så gått det går.

Så nu är det matteläxan som gäller och nog blir det lite tårar då med. Läxor är tradiga och när man kan det man ska göra blir det inte roligare direkt. Utmaningar vill han ha men inte för svåra utmaningar. Så det är en balansgång man måste gå där.


L:s resa från våren till nu

Ja L har ju gjort en liten resa från sist jag skrev fram till nu kan man säga. Våren var mycket jobbig för honom. Mycket tankar på vad morfar gjorde när han fyllde år och som alla andra vårterminer är han otroligt skoltrött. Så det var måååånga samtal till jobb i våras för att L inte gjorde som specialpedagogerna ville. Det är bra när man kan ringa mamma så hon kan få sin son på rätt köl och skoldagen kan fortsätta någerlunda normalt. Nä vårterminen var ingen höjdare.

Sommaren var sådär blev en hel del fritids eftersom jag jobbar och har ingen annan som L kan vara hos. morfar var ju uteslutet vilket det hade varit i vilket fall som eftersom jag sen länge bestämt att L inte skulle få sova över fler gånger eftersom han oftast låg och var ledsen större delen av natten.

Men 4 veckors ledigt fick med Kiviks marknad, Tosselila och strandbesök. Sen gick de flesta dagarna till lek och bus för mamma röjde förråd och vind så vi åkte till tippen många gånger denna sommaren. Vi sorterade, målade, slängde och möblerade om. Fint blev det minsann och gud vad skönt att få slängt allt bråte man har samlat på sig. Kan säga att det finns en del kvar som man skulle kunna slänga. Det är lite konstigt vad man kan ha många grejor vi bor ju bara i en 3:a. 

Jaja i slutet av sommaren bytade vi ADHD medicin. Kände att den L hade gav inte det resultat som jag önskade för honom. Så nu efter mycket övervägande har L fått en medicin som är narkotika klassad. Jag var ju helt emot det i början men efter att jag fått en massa info så gav jag med mig och denna har hjälpt L mycket mer än den han hade innan. Han är mycket mer i klassen och barnen har märkt skillnad på honom. Ja lärarna med såklart. 

Efter många samtal på skolan och risk för indragningar så har L faktiskt en specialpedagog som hjälper honom och efter ett par veckor i skolan så blev det bara EN pedagog och vi är så glada för detta. Dagarna går fortfarande upp och ner men MYCKET bättre än i våras. Jag är så stolt över min guldklimp.

L har även börjat på bågskytte och han är så nöjd över att äntligen ha fått börja. Ja jag är stolt över honom där med han väntar på sin tur, skuttar inte runt som han alltid gjort på alla andra idrotter han testat. Sen att han träffa mitt i prick ganska ofta med gör ju inget. Bowling är också en sport han börjat träna men där är han inte lika taggad för att gå dit, vi får väll se vad det blir med det. Idag fick jag veta att han vill börja på vanlig skytte med. Så nu får jag väll söka runt om han har åldern inne osv.

En annan ny sak som hänt är att vi har fått en kontaktfamilj. Och det innebär att L är hos denna familja varanan helg och det är så skönt att äntligen kunna få tänka lite på sig själv och bara göra det som jag vill. Träffa vänner, gå ut och äta och dansa, eller bara ligga i soffan en hel dag och inte bry sig om någonting.

Ny tv

Fick för mig i veckan att jag skulle ändra om i vardagsrummet. Så igår när jag lämnat L så ringde jag en kompis som kom hit och hjälpte mig flytta runt möblerna. Det blev himla bra. Men så kom jag att tänka på att L:s x-box hade ju varit bra om han hade den på sitt rum istället för i v-rummet. Så jag tog in det där och flyttade in den tv jag hade i mitt sovrum. Tänkte att det får bli en tillfällig lösning. Den blev ytterst tillfällig för det gick inte att koppla in x-boxen i den tv :( Jaja efter en hel del funderande så tänkte jag idag nä jag köper väll en tv til honom då men ångrade mig. Har alltid beslutsångest när det finns olika val. Men en ny tv blev det, dock inte till honom utan till v-rummet. Så nu står här en fin plattv i mitt v-rum och L har fått in den vi där hade på sitt rum och där kan man koppla in x-boxen för det har den ju varit sen han fick den för 3 år sen. Så nu kan han och kompisarna spela x-box så det stänker om det och jag kan njuta framför min nya fina tv :). Så ja det blev bra till slut och jag tror att när L kommer hem i em så blir han glad, för detta har han ingen aning om hihihi. Oh vad det är roligt att överraska någon hihihi.

Long time no see

Ja det var ett bra tag sen jag var här och ritade och det har hänt en hel del kan man säga.

Min pappa som jag skrivit om tidigare har jag avsagt all kontakt med. När vi firade L:s 10-års dag så betede han sig så fruktansvärt dumt att jag bad han att gå för jag ville aldrig mer se honom. Det har jag inte gjort heller, det enda vi hört är ett sms när jag fyllde år. Eller fyllde år och år dagen efter min födelsedag fick jag sms:et. Jag har blockat honom på msn och alla andra sidor man råkat var vän med honom. L vill inte heller träffa honom mer. Han har dock varit ledsen flera gånger men det har inte varit morfar han saknat. Nä det är morfars hundar han saknat för han säger att morfar inte varit snäll vid hundarna. Stackars lille killen tycker synd om honom, men det är ju inte mycket jag kan göra åt det mer än att trösta. För även om L vill träffa sin morfar säger jag nej till det och det är för att inte L ska behöva känna någon skulld till att vi inte träffas.

Min mamma och min relation fick sig en törn med i och med jag bad min pappa gå eftersom hon hade åkt med honom för att fira L. Vi pratade inte på flera månader. Men jag har bett om hjälp av en familjebehandlare för att orka reda i allt som händer mig och min älskade son. Vi kom fram till att jag ville ha en fungerande relation med min mamma. Det har dock inte funkat för min mamma tycker att det kostar för mycket att köra upp hit och när hon sen fick pengar av dem vi är och pratar hos så blev det istället att det tar ju faktiskt en halv arbetsdag. Kan man inte lägga det på sin dotter och relationen med henne. Uppenbarligen inte.

Ja sen har det givetvis hänt massor med L och skolan men det återkommer jag om 

RSS 2.0