Godis

Handlade bråket med en kompis om idag. L hade blivit tillfrågad om han ville ha godis men hade smakat av det igår och tyckte inte om det så han ville inte ha något idag. Det han tycket var dumt var att kompisen åt av det fast L inte åt av det. Så L blev sur och gick hem och var urförbannad på kompisen. Jag fick förklara för honom att så kan man inte göra hade L inte blivit tillfrågad så kan jag förstå honom men inte nu. Jag och L har bestämt att under 2009 ska vi inte äta godis så jag frågade honom, om vi var någonstans där det bjöds på godis ska ingen få äta av det då bara för att vi inte äter godis??? Nä så kunde man ju inte säga höll han med om. Så L bad om ursäkt och nu leker de som om inget hänt. Det är så lustigt det där med bråk ibland  :). Jaja knappt 9 timmar sen är det 365 dagars godisförbud får nog ta en bit nu och njuta ordentligt.

Tjing tjing

Blir så trött

Varenda kväll som det är läggdags för L så har han ont i magen det svider på knät eller så det något annat. När han kom ikväll så svarade jag nog med ett ja som lätt som skit samma i hans öron och arg som ett bi slog han med handen i väggen och stampade iväg i på sitt rum. Skrikandes om att jag inte lyssnar och tror på honom stängdes dörren till rummet och jag har inte sett honom sen dess. Får nog gå in och se så han inte ligger och är ledsen så vi är vänner innan han somnat. Tycker inte om att vara ovänner när man somnar man ska vara vänner då, det är viktigt

Oj vad det var länge sen

jag skrev något här. Ja det har varit ett par röriga veckor. Sist höll jag på med mina möbler och dan innan lillejulafton fick jag ihop vitrinskåpet. Fick flörta med min bror som fick hjälpa mig för min rygg har gjort ont sen jag kånkat hem alla de andra möblerna har fortfarande ont. Har varit hos sjukgymnasten och ska börja träna efter att helgerna här har gått så jag blir stark i rygg/magmusklerna igen.

Föräldrarna till pojken L slog gjorde en polisanmälan, jag trodde den skulle vara riktad mot skolan för att det inte fanns någon vuxen i närheten som det ska vara när L är där, men nej den riktade dem rakt på L. Så för 3:e gången under 2008 fick soc ett papper om att det händer saker hos oss. 2 gånger i våras skickade skolan en anmälan mot mig för det fick för sig att jag gjorde saker man inte får så L fick höras av polis osv med advokat och hela kittet. Fy f-n vilken vår vi hade men det löste sig för jag har inte gjort något av det som skolan fått för sig och soc och polis la ner allt skönt. Har inte direkt något förtoende för den skolan längre men vet inte i vilken skola L får det bättre så han får stanna ett tag till. Klassen han går i är så bra och tar L:s ADHD på ett så coolt sätt helt underbara är dem.

Vi  firade en lugn jul ensamma hemma. Har en liten konstig familj så det blev så i år. L fick ett Wii i julklapp han hade bett Gud om det för ett tag sen så det var ju tur att Gud lyssnade hihihi. Vi är inte såna som går i kyrkan och är jättekristna men L tror att Gud finns och då får han gärna tro det. Så nu vet jag att träna behövs vilken träningsvärk jag hade juldagen hihihi.

När vårterminen börjar igen ska jag och L till soc för att se om de kan hjälpa mig med en avlastningsfamilj en gång i månaden eller något sånt. Jag behöver den hjälpen L har inga morföräldrar som förstår så  jag känner att det är det som gäller nu. Har försökt få hjälp via Barnhabiliteringen och Lss men L har inte en tillräckligt svår ADHD så där får vi ingen hjälp knasigt va. Barnhab tar inte barn som bara har ADHD man måste ha fler diagnoser och Lss anser inte heller att han har en tillräckligt svår ADHD för att vi ska få hjälp där så nu är sista hoppet Soc. Vi får se jag återkommer i den frågan.

Möbler

Ja det är vad vår söndag har innehållit. Jag har köpt ett nytt soffbord, en tvbänk och en skänk och senare i veckan ska jag hämta ett vitrinskåp också och allt detta ska få plats i mitt v-rum. Har sparat ganska länge för att ha råd att byta ut allt jag har i v-rummet och idag hittade jag allt utom soffa och matta på Jysk av alla ställe hihi. Jag har varit runt på alla  tänkabara möbelaffärer men inte hittat mer än kanske ett soffbord och då har jag inte hittat de andra grejorna jag ville ha så att det matchade varandra och det vill jag eftersom de ska vara i samma rum. Så då tänkte jag ah vi kör in på Jysk och tittar och jag hittar nästan precis det jag vill ha medetsamma vi kommer in. Så det har blivit 2 runder dit idag fick inte hem allt på en gång. Så tvbänken är ihopmonterad nu och soffbordet har 3 ben det 4:e var inte helt så jag får de senare i veckan

Puh

Vilken dag det har varit idag. Skolan ringde vid 9 L hade slagit en annan kille med en bandyklubba i ryggen. Så det var bara att ge sig iväg och hämta honom hos rektorn och höra vad som hänt. Sägas kan är att den killen han bråkade med kan provocera L väldigt bra (även tvärtom funkar utmärkt) så de hade stått där och muckat med varandra tills min L fick nog och gjorde något som han har ångrat hela dagen. Dessa 2 killar har inte funkat ihop sen den dagen de började förskoleklassen för snart 4 år sen men de vet var de ska trycka för att få igång den andra.

Jag tycker sådant här är väldigt jobbig och när jag hade lagt på luren på jobb så bara sprutade tårarna och min chef visste inte riktigt vad han skulle göra men efter att jag fått fram vad som hänt (visste ju inte hur allvarligt något var) så sa han kör du jag fixar det sista (lönen skulle bli klar idag) Så med tårarna rinnande ner för kinderna hela vägen till skolan körda jag dit. Efter vi varit på skolan körde jag raka vägen till BUP och fick tag i en av de vi brukar prata med och hon pratade med oss och fick mig att förstå att sånt här händer inte bara ADHD barn och att det inte var varkens mitt eller L:s fel. Detta är ju vad han har svårt med att kontrollera sina impulser. Iallafall efter det körde vi hem och L fick en välbehövlig kram och det har blivit många sen dess. Han behvöer mycket närhet speciellt när det har hänt något.

Väl hemma ringde jag elevhälsan om assistent till L och vad chefen för stället jo sägar att det är skolan som bestämmer vem som ska ha assistent och då är det skolan som sa att jag skulle ringa elevhälsan. Suck man blir skickad hit och dit men vad hjälper det min son????????? Jag ska ringa soc imorgon och höra vad de kan göra för oss.

Fick tag i rektorn senare idag och hon sa att den andra killen hade kommit tillbaka från akuten och mådde någerlunda bra. Tillräckligt för att gå iskolan och det är ju ett gott tecken. Men oj vad dåligt jag har mått för detta idag. Ringde hem till killen och pratade med mamman och då sa hon att hennes son var och spelade hockey så jättealvarligt var det inte iallafall och det är skönt och det kändes skönt för L också att få veta detta. Killen ringde när han kom hem och L bad om ursäkt för vad han gjort och att det inte var meningen att han skulle skada någon.

Men L kände sig osäker inför skolan imorgon så vi tar lite sovmorgon och kommer lagom till 10:e rasten och så är jag med imorgon. Tror att L känner sig tryggare med det och så kan de som vill veta något prata med mig och L tillsammans så slipper han sitta själv och svara. Så får vi se om vi är där hela dagen eller vi kör hem på lunchrasten.

Ja det var vår tisdag full av känslor och tårar men det känns bättre nu när vi vet att allt är ok med killen. Det positiva som kan komma ut av detta är kanske att kommunen/skolan inser att en assistent är av stort behov för allas skull men speciellt min son då. Han behöver det.

RSS 2.0